אוספים בשבילכן.ם מידע
אנא המתינו...
כל הפריטים
מחברים
שכיחות ניתוחים מאששי מגדר בקרב קטינים.ות ובגירים.ות בארה"ב
לאור הטענות המתגברות בשיח ה פוליטי כנגד ניתוחים מאששי מגדר לטרנסג'נדרים וניסיונות החקיקה המגבילה אותם בהיעדר כל ביסוס מדעי, מחקר זה בחן את שכיחות ניתוחים מאששי מגדר בקרב בגירים.ות וקטינים.ות בארה"ב, בהתבסס על נתוני חברות הביטוח לשנת 2019.
מחברים
השפעת החקיקה כנגד טרנסג'נדרים בשנת 2024 על בני ובנות נוער בארה"ב
שנים האחרונות נחקקו במדינות רבות בארה"ב חוקים המגבילים את זכויותיהם של בני.ות נוער טרנסג'נדרים, ובאחרות חוקים שכאלה נמצאים בתהליכי חקיקה. דוח זה שואף להעריך את היקף בני.ות הנוער הטרנסג'נדרים בגילאי 13-17 המושפעים על ידי חוקים ומנגנוני מדיניות אלה, אשר הפכו נפוצים הרבה יותר בשנים 2023-2024.
מחברים
מצוקה נפשית, התנהגויות אובדניות ופניה לעזרה בקרב א.נשים טרנסג'נדרים ומגווני מגדר בישראל
מחקר זה בחן את רמות המצוקה הנפשית, אובדנות ופניה לעזרה בקרב א.נשים טרנסג'נדרים ומגווני מגדר בישראל. שיטת המחקר כללה סקר מקוון בהשתתפות 275 סיסג'נדרים.ות (66.4%) ו-139 טרנסג'נדרים.ות ומגווני מגדר (33.6%). הממצאים מראים כי רמות המצוקה הנפשית ורמות האובדנות גבוהות באופן משמעותי בקרב אוכלוסיית הטרנסג'נדרים.ות ומגווני מגדר, אך גם כי יותר משתתפים.ות מאוכלוסייה זו דיווחו על פניה לעזרה. לסיכום, צוות המחקר מעריך כי אחוזי המצוקה הגבוהים בקרב טרנסג'נדרים.ות ומגווני מגדר מעיד על מחסור בעזרה מקצועית ומענה בקרב שירותי בריאות הנפש בישראל.
מחברים
ניהול אנדוקריני בבני.ות נוער טרנסג'נדרים: קונצנזוס קבוצת מומחים מטעם האגודה הצרפתית לאנדוקרינולוגיה וסכרת פדיאטרית.
הדרישה לטיפולי התאמה מגדרית הורמונליים נמצאת במגמת עליה בצרפת. בהיעדר הנחיות לאומיות מ וסכמות בנושא זה, האגודה הצרפתית לאנדוקרינולוגיה וסכרת פדיאטרית הקימה קבוצת מומחים כדי שזו תנסח את קונצנזוס המומחים הלאומי הראשון בתחום. המסמך הנ"ל מאגר הנחיות המתבססות על סקירת ספרות מקיפה של הידע הקיים. המסמך מהווה סט המלצות ראשוני עבור מומחים.ות המעורבים במתן טיפול הורמונלי מאשש מגדר לבני.ות נוער טרנסג'נדרים.
מחברים
שיקולים קליניים והשפעות אנדוקרינולוגיות בתהליך הפסקת השינוי המגדרי (דיטרניזשן)
המאמר עוסק בהפסקת תהליך השינוי המגדרי (Detransition) וסוקר מגוון היבטים רלוונטיים לתמיכה באנשים שהחליטו לעשות זאת, כולל בתחומי הרפואה, הפסי כולוגיה ועוד. החוקרות מדגישות את הצורך בטיפול מותאם וכן במחקר נוסף בנושא הצרכים הייחודיים של אוכלוסיה זו.
מחברים
מדדי שביעות רצון וחרטה מתהליכי התאמה מגדרית רפואיים בקרב נוער
מטרת המחקר היתה לבדוק עד כמה נערים.ות שמקבלות טיפול במעכבי התבגרות ובהורמונים מרוצות ו/או חווים חרטה לגבי הטיפול להתאמה מגדרית. מחקר זה כלל הערכה של סיפוק, חרטה והמשך הטיפול לאורך זמן בקרב נערים.ות בגין 12 ומעלה שקיבלו טיפול מסוג זה.
מחברים
שימוש במעכבי התבגרות ומאפייני תפקוד מיני בקרב מתבגרות על הקשת הטרנסית לאחר ניתוח וגינופלסטי
מחקר זה בדק תפקוד מיני ובעיות מיניות על פי דיווח עצמי בקרב טרנסיות שהחלו לקבל טיפול רפואי להתאמה מגדרית בגיל מוקדם בהשוואה למי שהחלו לקבל אותו בגיל מאוחר. כמו כן נבדק אם היכולת לחוות אורגזמות לפני הניתוח משפיעה על הסבירות לחוות אורגזמות לאחריו.
מחברים
בריאותם הנפשית של בני.ות נוער טרנסג'נדרים ומגווני מגדר
סקירה זו מציגה את הידע הקיים אודות בריאותם הנפשית של ילדים.ות ובני.ות נוער טרנסג'נדרים ומגווני מגדר, בהתבסס על מחקרים שנערכו עם בני.ות נוער עד גיל 19, או מח קרים בהם הגיל הממוצע הוא 19 ומטה. אנו נציג את הפערים בין בני.ות נוער אלה לבין ילדים.ות ונוער סיסג'נדרי, ונסביר פערים אלה בעזרת תאוריה ומחקר מתחום הפסיכולוגיה. נתאר את המצוקות שהם חווים, ואת ההתערבויות שנועדו להפחית מצוקות אלו, ולבסוף נציג כיוונים למחקרי המשך.
מחברים
סקירה מדעית עדכנית: טיפולים מאששי מגדר בבני.ות נוער טרנסג'נדרים ומגווני מגדר
סקירה זו מציגה את המידע הקליני הרלבנטי והעדכני ביותר לטיפול נפשי מאשש מגדר במגוון מסגרות טיפוליות. במאמר יוצג התהליך הטיפולי על פי שלביו – משלב האבחון, התמיכה בזמן טיפולים מאששי מגדר והטיפול בתחלואה נלווית. בנוסף יוצגו צרכים מחקריים והצעות להמשך.
מחברים
טיפולים מאששי מגדר בבני.ות נוער טרנסג'נדרים ומגווני מגדר: עקרונות עדכניים
בעשורים האחרונים חלה עלייה במספר בני.ות הנוער הטרנסג'נדרים ומגווני מגדר הפונים לקבלת טיפול רפואי. המודל לטיפול מאשש המגדר, אשר התפתח בשנים האחרונות, דוגל בעקרון יסוד על פיו כל אדם זכאי.ת לחיות בזהות מגדר האותנטית עבורו.ה. סטנדרט הטיפול (SOC) העדכני ביותר פורסם בשנת 2022 על ידי האגודה העולמית לרפואת מגדר (WPATH). המאמר להלן סוקר את הידע המדעי הקיים ביחס להנחיות טיפול על מנת לזהות את הידוע על השפעות הטיפולים הקיימים, להצביע על חסרים במחקר הקיים, על האתגרים למתן טיפול מיטיב ולהגדיר סדר עדיפויות מחקרי.